بار ها در برنامه های تلویزیونی این نوع از شیرینی آموزش داده شده است.اما به دلیل عدم زمان کافی و یا یادداشت نکردن مواد اولیه بعضی از کدبانو ها نتوانسته اند این شیرینی را درست کنند ، و از وجود آن در عصرانه لذت  کافی ببرند. به همین دلیل ما این شیرینی را انتخاب کرده و در خدمت شما عزیزان قرار داده ایم.

مواد مورد نیاز :

آرد سفید (مخصوص شیرینی پزی)                                            ۳۷۵ گرم

کره یا روغن جامد

(می تونید نصف آن را کره و نصف آن را روغن جامد استفاده کنید)      ۱۸۰ گرم

پودر قند                                                                           ۱۰۰ گرم

زرده تخم مرغ                                                                    ۲ عدد

بکینگ پودر                                                                       ۱ قاشق مرباخوری

هل سائیده شده                                                                     ۱ قاشق غذاخوری

ماست                                                                               ۵۰ گرم

مواد لازم برای روی نان چایی:

تخم مرغ کامل                                                                     ۱ عدد

ماست                                                                               ۱ قاشق غذاخوری

آرد                                                                                 ۱ قاشق چای خوری

زعفران دم کرده                                                                   ۱ قاشق غذاخوری

کنجد                                                                                 ۵۰ گرم

دستور پخت :

در مرحله اول روغن جامد را همراه شکر درون ظرفی ریخته  و سپس آن دو را با یکدیگر مخلوط می کنیم.آنقدر به هم زدن ادامه دهید تا حالت کرم مانندی را به خود بگیرد.سپس زرده های تخم مرغ را که از قبل جدا نموده ایم به مواد خود اضافه می کنیم.سپس به مدت ۵ دقیقه به هم زدن ادامه می دهیم.

نکته : آرد را ۳ بار الک کنید  ، سپس آن را برای شیرینی پزی و کیک پزی استفاده نمایید.زیرا حالت هوا دهی پیدا می کند.

بعد از ترکیب مواد خود ، نوبت به مواد خشک یعنی هل ساییده شده ، بیکینگ پودر و آرد سفید الک شده را به آن اضافه می کنیم.بعد از کمی هم زدن با قاشق ، ماست را اضافه می کنیم و به هم زدن ادامه می دهیم.این مواد حالت خمیر مانندی پیدا می کند که نیاز به ورز دادن با دست را دارد.پس از ورز دادن به مدت زمان کافی ، خمیر به دست آمده را ۳ تا ۴ ساعت کنار می گذاریم.حتما آن را داخل نایلون قرار دهید و یا روی آن سلفون می کشیم.در مرحله بعد خمیر را با وردنه پهن می کنیم ، سپس آن را قالب می زنیم.

برای تهیه مواد روی شیرینی تمام مواد اولیه آن را درون ظرفی می ریزیم.سپس آنها را به خوبی با یکدیگر مخلوط می نماییم.سپس کف سینی خود را چرب میکنیم و خمیر های قالب زده را درون آن قرار می دهیم.این کار با کاردک به راحتی امکان پذیر است.با فرچه ۲ بار از مواد را روی خمیر می کشیم.سپس کمی کنجد روی آن می ریزیم.

فر را روی دمای ۱۷۵ درجه سانتی گراد قرار می دهیم و به مدت ۱۵ دقیقه صبر می کنیم تا گرم شود.سپس سینی را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه درون فر قرار می دهیم.زمانی شیرینی آماده است که دور آن طلایی شود و نیز خمیر شما تغییر رنگ دهد.

علاوه بر کنجد می توانید از پودر پسته نیز استفاده نمایید.اگر به زعفران علاقه دارید می توانید درون مواد خمیر نیز از زعفران دم کرده استفاده نمایید.

نوش جان