شیرینی والوان شیرینی میان وعده مناسب برای عصرانه می باشد.شما می توانید با استفاده از این شیرینی خانگی  می توانید مراسم های خاص را بر گزار نمایید.

 

مواد مورد نیاز شیرینی والوان:

پودر قند           ۲/۱ پیمانه

خمیر ورقه ای     به مقدار لازم

شربت قوام امده    ۴/۱ پیمانه

انواع کرم           ۲پیمانه

ترافل                  به میزان لازم

 

دستور تهیه شیرینی والوان :

خمیر ورقه ای را به قطر ۱ سانتی متر باز کنیدو با آن را قالب بزنید.باید تعداد قالب ها ی شما زوج باشد.نصف خمیر های قالب زده را کنار بگذارید و پس از آن وسط قالب ها را با قالب های کوچکتر سوراخ کنید اما تکه قالب زده را جدا نکنید.این تکه های کوچک به عنوان کلاهک آن استفاده می شود.قلم مو را کمی خیس کنید و روی خمیر ها بکشید.این خمیر ها را در داخل سینی قرار دهید.سپس خمیر هایی که دوبار قالب زده اید را روی خمیرهای داخل سینی قرار دهید.اگر می خواهید روی شیرینی های شما کاملا طلایی شود باید روی آنها شربت قوام آمده و یا پودر قند بمالید.

فر را روی دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت قرار دهید تا گرم شود.پس از گرم شدن فر سینی را داخل آن قرار دهید.پس از ۱۰ دقیقه درجه حرارت را ۳۰۰ درجه فارنهایت کاهش دهید و اجازه دهید شیرینی والوان شما ۲۵ تا ۳۰ دقیقه دیگر پخته شود.هنگامی که زیر و روی شیرینی ها طلایی شد شیرینی ها را از فر خارج کنید.آنها را روی پنجره فلزی قرار دهید تا خنک شود.سپس کلاهک شیرینی را برداشته و داخل آن را با کرم یا خامه فرم گرفته پر کنید.سپس کلاهک را روی آن قرار دهید و آن را با ترافل تزئین کنید.

مواد مورد نیاز برای تهیه خمیر ورقه ای :

آرد                   ۴/۱ پیمانه  و ۵ پیمانه

نمک                 ۸/۱ قاشق چای خوری

جوهرلیمو           ۴/۱ قاشق چای خوری

آب                   ۳/۱ و ۱ پیمانه

تخم مرغ             ۱عدد

روغن مایع           ۳/۱ پیمانه

تقویت کننده آرد      ۱ قاشق چای خوری

 

دستور تهیه خمیر ورقه ای شیرینی والوان :

ابتدا روغن صاف قنادی را با استفاده از الک موئی صاف نمایید .سپس کمی به آن آرد بپاشید .مواد را در کیسه نایلون قرار بدهید. باوردنه آن را به ابعاد ۲۰ در ۱۵ سانتیمتر باز نموده و در جای خنک قرار دهید .در ظرفی  جوهر لیمو را با کمی آب با همزن دستی بزنید نمک را نیز به آن اضافه کنید آنقدر به همزدن ادامه دهید تا نمک و جوهر لیمو کاملاً حل شوند. سپس تخم مرغ ها را یکی یکی  اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید  تا کف کند .وقتی دوباره کف آن کم شد مابقی آب و روغن مایع را اضافه کنید و  کمی با همزن دستی بزنید تا مجدداً کف کند ، سپس آرد و تقویت کننده آرد را که قبلاً ۳ بار الک نموده اید اضافه کنید .

کمی از آرد را نگه دارید و در صورت لزوم در آخر کم کم اضافه کنید حدود ۱۰ دقیقه خمیر را ورز دهید تا خمیر لطیف گردد . توجه داشته باشید در آخر خمیر باید کمی چسبندگی داشته باشد در همان ظرف خمیر را گرد کرده روی آن کمی آرد پاشیده به مدت ۵ دقیقه بماند تا خمیر استراحت کند . روی شیشه آرد پاشیده خمیر را روی آن قرار داده و با وردنه از چهار جهت باز کنید . به صورتی که وسط خمیر کمی از قسمتهای کناری ضخیم تر باشد . روغن صاف قنادی را که از قبل آماده کرده اید در وسط خمیر قرار داده خمیر را از چهار جهت تا بزنید . ( در زمان تا زدن آردهای اضافه پشت خمیر را با برس پاک کنید . ) و مجدداً روی خمیر آرد پاشید و به خمیر ۵ دقیقه استراحت بدهید .

 

سپس تمام آردها را با برس از پشت خمیر پاک کنید روی شیشه کمی آرد پاشیده و خمیر را پشت و رو نموده بطوریکه تاهای خمیر روی سطح شیشه قرار گیرد . با وردنه از عرض و طول فشار دهید تا خمیر به قطر یک سانتی متر باز شود . ( خمیر نباید از عرض وردنه بیشتر باز شود . ) در هر مرحله خمیر را ۳ بار با کمک وردنه پشت و رو کنید . بعد خمیر را پنج لا تا بزنید و مجدداً خمیر را ۵ دقیقه استراحت دهید و جهت خمیر را عوض کنید . این عمل باز نمودن خمیر را ۳ الی ۴ بار انجام دهید تا روغن صاف کاملاً به خورد خمیر رود .با استفاده از  خمیر ورقه ای می توان چندین نوع شیرینی از جمله والوان ، قیفی ، زبان ، ناپلئونی و پاپیون را تهیه کرد .

نوش جان