مواد لازم نان شیرمال با مغز خرما

پودر مایه خمیر یک و نیم قاشق سوپ خوری

تخم مرغ : ۱ عدد

شکر: نصف پیمانه

روغن : نصف پیمانه

آرد : حدود ۴۰۰ گرم

آب ولرم : نصف پیمانه

شیر ولرم : نصف پیمانه

نمک : ۱/۴ قاشق چایخوری

مواد رومال نان شیر مال

زرده تخم مرغ : ۱ عدد

شیر :۱ قاشق سوپ خوری

شکر: نصف قاشق سوپ خوری

زعفران و کنجد برای تزیین

طرز پخت نان شیرمال با مغز خرما

نان شیرمال با مغز خرما را می توانید برای عصرانه و یا صبحانه سرو کنید برای تهیه این نان ابتدا لازم است قبل از شروع تخم مرغ و کره را از یخچال بیرون بگذارید تا به دمای اتاق برسند سپس پودر مایه خمیر با ۱ قاشق چای خوری شکر را در نصف پیمانه آب ولرم بریزید و مخلوط کنید سپس ظرف خمیر مایه را کنار بگذارید و روی آن را بپوشانید و به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه استراحت دهید تا اصطلاحا خمیر مایه عمل آید و حجم آن ۲ برابر شود

عمل آوردن خمیر ترش

سپس شیر ولرم (داغ نباشد) را در ظرفی بریزید و شکر و تخم مرغ و نمک را به آن اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه با قاشق با هم مخلوط کنید تا شکر کمی حل شود می توانید از همزن دستی نیز استفاده کنید بعد از اینکه شکر کمی حل شد نصف روغن را به مواد شیر اضافه کنید و مخلوط کنید

پخت نان شیرمال

بعد از آن مایه خمیر را به مواد اضافه کنید که دیگر نیازی نیست مجددا مواد را هم بزنید سپس آرد ار کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید دقت کنید آرد را تا حدی اضافه کنید که خمیر خودش را بگیرد و کمی سفت شود سپس خمیر را روی سطحی که آرد پاشی کردید قرار دهید و با دست خمیر را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه ورز دهید (برای ورز دادن باید از کف دست استفاده کنید )

خمیر نان شیرمال مغزدار

در صورتیکه زمان ورز دادن خمیر نان شیرمال بدست بچسبد می توانید در حین ورزدادن باقیمانده روغن را کم کم به خمیر اضافه کنید بعد از اینکه ورز دادن خمیر تمام شد و خمیر نرم و یکدستی بدست آمد خمیر را رد ظرفی که آردپاشی کرده اید قرار دهید و به مدت ۱و نیم الی ۲ ساعت کنار بگذارید تا حجم آن دو برابر شود

بعد از اتمام مدت استراحت خمیر روی سطح کار خود را آردپاشی کنید و خمیر را روی آن قرار دهید و خمیر را به تکه های مورد نظر تقسیم کنید و شکل دلخواه را به آن بدهید که می توانید به شکل گرد نیز درست کنید (طرح گیسو و طرح بافت در ادامه مطلب توضیح داده شده است) و در سینی فر بگذارید و مجددا به نان ها ۲۰ الی ۲۵ دقیقه اجازه دهید استراحت کنند بعد برای رومال کردن نان ها زرده تخم مرغ و شکر وشیر و زعفران را با هم مخلوط کنید و روی نان ها را با این مخلوط بکشید و در صورت تمایل روی ان نیز کنجد بپاشید و بعد در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید تا بپزد

وقتی روی نان ها طلایی شد از فر خارج کنید و اجازه دهید تا خنک شوند و سپس نوش جان نمایید

تهیه نان شیرمال با طرح گیسو

اگر می خواهید نان شیرمال را به شکل گیسو درآورید خمیر را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید و بعد سر خمیر ها را روی هم قرار دهید سپس خمیر اول را از روی خمیر دوم و از زیر خمیر سوم و از روی خمیر چهارم رد می کنیم این کار را تکرار می کنیم تا خمیر به پایان برسد و در اخر ابتدا و انتهای گیسو را مرتب می کنیم

اموزش نان شیرمال با طرح گیسو

نان شیرمال مغزدار طرح گیسو

تهیه نان شیرمال با مغز خرما با طرح بافت

برای طرح بافت باید خمیر را پهن کنید و مواد خرما (خرمای بدون هسته که با کمی شیره خرما مخلوط شده است) یا هر مغزی که دوست دارید را روی نان بریزید و از دو طرف مطابق عکس خمیر را برش دهید تعداد برش ها در ۲ طرف خمیر باید به یک اندازه باشد سپس از بالای خمیر بافتن را شروع کنید اول سمت راست و بعد سمت چپ را روی هم بگذارید

اموزش بافت خمیر نان شیرمال

نکات : فر را از قبل روشن و گرم کنید . بهتر است یک ظرف آب در فر بگذارید تا محیط فر کمی مرطوب شود و به کیفیت نان کمک کند

در زمان استراحت خمیر را در جای گرم بگذارید . به خمیر آرد اضافی نزنید چون از کیفیت نان کم می کند